«Ανοιχτοί Ορίζοντες»... στο ραδιόφωνο

 

κεεπεα οριζοντες

 

Σας αρέσει το ραδιόφωνο;... η μουσική... οι συνεντεύξεις... οι στοχασμοί μιας καλής ραδιοφωνικής παρέας... η ενημέρωση;

 

Αν ναι, συντονιστείτε και ακούστε την εκπομπή "Ανοιχτοί Ορίζοντες" (στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Δήμου Ηλιούπολης - Sunshine), κάθε Τρίτη, 11:00 με 12:00 το πρωί.

Η εκπομπή αυτή είναι ένα από τα πιο καινοτόμα, εκπαιδευτικά και παράλληλα ψυχαγωγικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» Φιλανθρωπικό Σωματείο, που στο πλαίσιο των υπηρεσιών του για τα Άτομα με Αναπηρία, λειτουργεί ένα κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για νέους με Νοητική Υστέρηση και Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, στην Ηλιούπολη Αττικής.

Σε κάθε εκπομπή, υπάρχει και κάποιο θέμα συζήτησης, το οποίο προετοιμάζουν οι εκπαιδευτές, μαζί με σπουδαστές του κέντρου, που την ημέρα εκείνη γίνονται... οι δημοσιογράφοι - παρουσιαστές της εκπομπής (με την υποστήριξη πάντα των υπεύθυνων του προγράμματος αυτού, της κας Δόνου και κας Δεσύπρη). Φυσικά, υπάρχει και πολλή και καλή μουσική!

Πρόσφατα, είχα την χαρά και την τιμή να βρίσκομαι μέσα στο studio με όλη την ομάδα, για να παρακολουθήσω εγγραφή εκπομπής, με θέμα τον Αθλητισμό _ τους Παραολυμπιακούς αγώνες και τα special Olympics. Καλεσμένη τους, η καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, κα Κρεούζη Μαρία.

Έφτασα νωρίτερα και τους περίμενα, μέσα στην γαλήνη και την απόλυτη ησυχία που έχει ένα ραδιοφωνικό studio. Η ομάδα ήρθε λίγο αργότερα. Όλοι με καλή διάθεση, ενθουσιασμένοι, χαμογελαστοί, ομιλητικοί. Οι σπουδαστές - δημοσιογράφοι, παρ’ ότι ένιωθαν σιγουριά γι αυτήν την δραστηριότητά τους, έβγαζαν και μιαν ελαφρά αγωνία ή για να το θέσω καλύτερα, το φυσιολογικό άγχος, που μπορεί να έχει όποιος δημιουργεί. Και τα παιδιά εκεί, ήρθαν για να κάνουν μια καλή, ενδιαφέρουσα και κυρίως απολαυστική εκπομπή, για τους ίδιους και για τους ακροατές τους!!!

Με εντυπωσίασε ο αυθορμητισμός τους και η εξοικείωση που είχαν, τόσο με τον χώρο όσο και με την όλη διαδικασία της εκπομπής, σημάδι του πόσο καλά και σωστά προετοιμασμένοι είναι και πόση ασφάλεια αισθάνονται με τους εκπαιδευτές - συνεργάτες τους. Η εκπομπή κύλησε απαλά, με πολύ καλή διάθεση, χιούμορ (δεν έλειψαν τα αστεία και το γέλιο), με την συνέντευξη, με τα υπέροχα τραγούδια (που κάποια τα έκαναν και αφιέρωση), με φωτογράφιση και video. Απλά ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ!!!

Δείτε τους εν δράσει...!

 

Γράφει: η Πόπη Μάλεση (BA, MA in Psychology, μέλος της ομάδας του nevronas.gr)

19/05/2017