"Challenge your limits"

 

  ''Ένας φωτεινός άνθρωπος, μια δυνατή και αισιόδοξη προσωπικότητα"

                                 

 

giannis chatzibeis 1.jpg

 

Στα πλαίσια του TEDxPanteionUniversity, ο Γιάννης Χατζήμπεης, πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, με τίτλο "Challenge your limits" που σε κάνει να σκεφτείς, να ονειρευτείς και να ακολουθήσεις το μονοπάτι που εσύ ο ίδιος θα χαράξεις στην ζωή σου... Δείχνει τον δρόμο της υπομονής, της επιμονής, της προσπάθειας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της δράσης. Στέλνει το μήνυμα προς όλους, πως "ζωή είναι... να προχωράς και να δημιουργείς!"

Εξάλλου, ως motivational speaker, ο Γιάννης καταφέρνει με έναν αληθινά, ανθρώπινο και γνήσιο τρόπο να ενωθεί με το κοινό του, μέσα από τις ομιλίες ή αφηγήσεις του, κάνοντας τους ακροατές του να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι αδύνατο, αν το θέλεις πολύ. Έτσι λοιπόν, προετοιμάζεσαι για αυτό σωστά, πιστεύεις στον εαυτό σου και στην ομάδα σου, ενώ λειτουργείς με όραμα και στρατηγική.

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη

Το γεγονός ότι γεννήθηκε με αναπηρία στο χέρι, δεν τον εμπόδισε  να πετύχει σπουδαία και κάπως ασυνήθιστα αθλητικά επιτεύγματα. Παράλληλα όμως με τον πρωταθλητισμό είχε και σημαντική επαγγελματική πορεία στο marketing και στις πωλήσεις, με πολλές εμπειρίες και συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εξέλιξη της επαγγελματικής και προσωπικής του διαδρομής, τον κέρδισε και η στήριξη ανθρώπων με καινοτόμες  ιδέες, όπως και η προώθηση και στήριξη καλών σκοπών. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε την πλατφόρμα crowdfunding  www.giveandfund.com  που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν δυναμικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ εταιριών, ανθρώπων και ΜΚΟ. 

 

 

giannis chatzibeis

 

Άλλωστε τα παραδείγματα και οι προκλήσεις στη ζωή του είναι αρκετά. Είναι ο πρώτος και μοναδικός ως τώρα Έλληνας αθλητής με αναπηρία, που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο αγώνα Τριάθλου Ironman (3,86 χλμ κολύμβησης, 180 χλμ ποδηλασίας, 42,2 χλμ τρεξίματος). Ήταν ο πρώτος που τόλμησε να κολυμπήσει αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης(26 χλμ), στην ανοιχτή θάλασσα. Με αφορμή τους Παραολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα το 2004,  εμπνεύστηκε και οργάνωσε, μαζί με συναθλητές και εθελοντές, το Αιγαίαθλον_ μια μαραθώνια κολυμβητική σκυταλοδρομία (150 χλμ), από το Σούνιο στη Μήλο_ με σκοπό να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους ανθρώπους για τις δυνατότητες των αθλητών με αναπηρία.

Ο Γιάννης μετρά σημαντικές διακρίσεις στην κολύμβηση, όπου ως πρωταθλητής Ελλάδας εκπροσώπησε την χώρα σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Αποκορύφωμα της καριέρας του στην πισίνα, η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, η 6η θέση του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης το 1998, στη Ν.Ζηλανδία και 5ες και 6ες θέσεις σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα κολύμβησης, στα 100 μ. πεταλούδα.

 

giannis chatzibeis 2jpg.

 

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με ειδίκευση στο marketing & πωλήσεις. Το 1999 - 2000, κέρδισε υποτροφία και συνέχισε τις σπουδές του στην Αυστραλία, στο UTS_ πτυχίο master, με αντικείμενο το Sports Management. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην Οργανωτική Επιτροπή ΟΑ του Sydney και προπονήθηκε με Ολυμπιακό προπονητή της Αυστραλίας.

Σαν Διευθυντής του τομέα Μάρκετινγκ & Χορηγιών, στην ΟΑΕΑ 2004, λειτούργησε και σαν motivational speaker, για χιλιάδες νεοεισερχόμενους, εργαζόμενους και Εθελοντές στην Οργανωτική Επιτροπή των ΟΑ & Π.Α, παρουσιάζοντας την προσπάθεια του Αιγαίαθλου, και την αξία της ομαδικής δουλειάς και πνεύματος. Εκτός από τις ομιλίες του σε εργαζόμενους και στελέχη εταιριών, δίνει συχνά ομιλίες και σε σχολεία, παρακινώντας και προπαντός εμπνέοντας, μαθητές και καθηγητές.

 

Δείτε την ομιλία

 

Πηγή: https://www.chatzimpeis.com/

https://www.youtube.com/watch?v=8I6R6smjTjM

 

Επιμέλεια: Νίκος Παγίδας (μέλος της ομάδας του nevronas.gr)

28/07/2017