Τζάμπολ Αγάπης

 

Τζάμπολ Αγάπης

2 Απριλίου 2017_ Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Αυτισμό_ Στο γήπεδο μπάσκετ Παναγιώτης Σαλπέας διοργανώθηκε, από την itsports.gr του coach Γιάννη Τσουμπρή σε συνεργασία με τα ερασιτεχνικά σωματεία καλαθοσφαίρισης του Πειραιά (Ερμής Πειραιά, Πειραϊκός Σύνδεσμος, ΑΟΦ Πορφύρας, Ατρόμητος Πειραιά και Φοίνικας Καλλίπολης), για μια ακόμη χρονιά το "Τζάμπολ Αγάπης".

Μια γιορτή μπάσκετ για τον αυτισμό, με αγώνες μεταξύ ερασιτεχνικών ομάδων παιδιών και εφήβων και την συμμετοχή παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά.


 

3ο τζαμπολ αγαπης


 

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, όπου όλα τα παιδιά έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε όλα τα επίπεδα. Υπήρχε δημιουργικός συναγωνισμός, αποδοχή από όλους προς όλους, ικανοποίηση και προπαντός ευχαρίστηση. Τα παιδιά, του Ειδικού Δημοτικου Σχολείου, παρά τις δυσκολίες που έχουν (λόγω του αυτισμού), με την βοήθεια των δασκάλων, προπονητών και των γονιών τους, μπόρεσαν να διαχειριστούν (να ελέγξουν) τον εαυτό τους, παρ΄ότι τα ερεθίσματα ήταν πολλά και έντονα _ πολυκοσμία, χειροκροτήματα, ήχοι δυνατοί κλπ. Φαίνονταν εξοικειωμένα, δεκτικά, και προπαντός χαρούμενα! Ο αγώνας κύλησε μέσα σε απόλυτη αρμονία και έδινε την αίσθηση της πληρότητας.

Όπως μας ανέφερε η κα Λευτάκη (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Πειραιά), φέτος ήταν η 2η συμμετοχή τους, με 20 παιδιά περισσότερα, από πέρυσι, και σαν σχολείο έχουν στόχο να επεκτείνουν τις συμμετοχές των παιδιών και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.Την Κυριακή, στον αγώνα αυτόν, όχι απλά καταλάβαμε αλλά νιώσαμε αυτό που γενικά λέγεται, ότι δηλαδή:

Ο αθλητισμός ενώνει!

 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, τέτοιες πρωτοβουλίες, να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται...

 

 

Συνδεθείτε με το ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ


 

Γράφει: η Πόπη Μάλεση (μέλος της ομάδας του nevronas.gr)

 

 

04/04/2017