Μήνας Δωρεάν Αξιολογήσεων για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στον "Ηλίανθο"

 

banner ilianthos.gif

 

Γνωρίστε τα θεραπευτικά προγράμματα του «Ηλίανθου»!

 

Ο "Ηλίανθος" είναι Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών θεραπευτικών μεθόδων στην αποκατάσταση ατόμων με ΔΑΦ (TEACCH, ABA, PECS, Κοινωνικές Ιστορίες, Αισθητηριακή ολοκλήρωση, Κινησιοπαιδαγωγική μέθοδος Sherborne, Intensive Interaction κ.ά.), τα θεραπευτικά προγράμματα του "Ηλίανθου" έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας των εξυπηρετούμενων.


Συγκεκριμένα το πρωί παρακολουθούν πολύωρο θεραπευτικό πρόγραμμα έφηβοι και νεαροί ενήλικες από εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Το απόγευμα πραγματοποιούνται ειδικές συνεδρίες, ομαδικά προγράμματα καθώς και πολύωρο θεραπευτικό πρόγραμμα όπου οι ωφελούμενοι παρακολουθούν ένα ελάχιστο 10 ωρών την εβδομάδα σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες τους ανάγκες. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται προγράμματα φύλαξης και ψυχαγωγίας παιδιών με ΔΑΦ, καθώς και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα αυτόνομης διαβίωσης για νεαρούς ενήλικες με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας.


Πέρα από τις κλασικές συνεδρίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Ψυχοπαιδαγωγικού Προγράμματος μερικά από τα πιο εναλλακτικά μας προγράμματα που στοχεύουν στις εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών με ΔΑΦ είναι τα παρακάτω:

-Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης
-Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή (Γυμναστική)
-Κοινωνική Λέσχη
-Ψυχοκινητικό Πρόγραμμα
-Μουσικοθεραπεία


*Οι γονείς που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή των παιδιών τους στα προγράμματα του "Ηλίανθος" μπορούν να κλείσουν ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού αξιολόγησης για τον μήνα Ιούλιο 2018


Πληροφορίες – Ραντεβού:

Τηλέφωνο: 2105782341
Διεύθυνση: Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι (Στάση Μετρό Άγιος Αντώνιος)
email: ilianthos@kpechios.gr

 


Πηγή: kpechios.gr/

 

 

22/06/2018