Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία παρουσιάζει «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις»

 

Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία παρουσιάζει «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις»

 

 

Από τις 21 Οκτωβρίου 2018 και για όλη τη θεατρική σεζόν η θεατρική εταιρία ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), παρουσιάζει στο θέατρο Από Μηχανής τη θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Νάρκισσος & Ηχώ και άλλες μεταμορφώσεις» σε σκηνοθεσία Ελιάνας Περηφάνου.

 

Το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) είναι η πρώτη επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα ηθοποιών στην Ελλάδα (με και χωρίς άτομα με αναπηρία).

 
Το στοιχείο της μεταμόρφωσης που αποτελεί το βασικό άξονα των τριών μύθων «Νάρκισσος & Ηχώ», «Αράχνη» και «Ήλιος και Φαέθων», μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για το σεβασμό στην ανθρώπινη ποικιλομορφία. 
 
Σύμφωνα με τον Βασίλη Οικονόμου, ιδρυτή του ΘΕΑΜΑ:
 
"Το παιδικό θέατρο μπορεί και πρέπει να χτίσει τη νέα αντίληψη για τον ρόλο της Αναπηρίας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Η πολύχρονη εμπειρία του ΘΕΑΜΑ μας επιτρέπει να το κάνουμε για πρώτη φορά πραγματικότητα."
 
Επί σκηνής δύο ηθοποιοί με κινητική αναπηρία (χρήστης και χρήστρια αναπηρικού χειροκίνητου και ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου αντίστοιχα), ένας ηθοποιός που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού και με μειωμένη όραση και δύο ηθοποιοί χωρίς αναπηρία αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη προς τη συναντίληψη, συνεκπαίδευση και συμπερίληψη.

 

...Με λένε Νάρκισσο... Εμένα Ηχώ... 
...Αράχνη το όνομα μου, ξακουστή για τα υφαντά μου... 
...Πατέρα να πάρω το άρμα μονάχα για μια βόλτα;

 

Μια επανάληψη, μια υπεροπτική κουβέντα ή μια απόφαση της στιγμής; Πώς μπορούν να αλλάξουν τις ζωές μας; Οι ήρωες μας θα ζωντανέψουν επί σκηνής, θα δείξουν τις περιπέτειες τους, θα συνδιαλεχτούν με το κοινό και θα ακολουθήσουν τη μοίρα τους ως τη μεταμόρφωση τους. Το ταξίδι στον κόσμο των μεταμορφώσεων ξεκινά!

 

Παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.. Τηλέφωνο κρατήσεων θεάτρου: 2105232097. 

Καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία θα πραγματοποιούνται στις 11 π.μ. για όλη την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019 στο θέατρο και στον χώρο του σχολείου/εκπαιδευτηρίου. 

Προτείνεται για παιδιά 5-13 ετών. Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων: 6909129700. E-mail: theamaproduction@gmail.com

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων - Φορέων - ΜΚΟ

 


Πηγή: http://www.distheater.gr/

 

 

25/09/2018